2017. dec 07.

Laposföld retardáltak és konteófüggés

írta: Szememapalyan
Laposföld retardáltak és konteófüggés

Hiába jutottunk el a Holdra, hiába hasítottunk atomot, hiába bizonyítottuk a gravitációs hullámok létezését, mindig lesz egy szűk köre az emberiségnek, akiket úgy hívhatunk: tardok. Ők azok, akik a világ bonyolultságát elutasítják és belefordulnak egy egyszerű, mégis komplex összeesküvés-valóságba. Ezek az összeesküvések általában összefüggenek, még ha csak átfutásban is. 

A laposföld hívei úgy gondolják, hogy a Föld lapos. Bármilyen meglepő is. Az elmélet szerint az égbolt egy hatalmas búra, a bolygók pedig:

-isteni animációk
-földönkívüliek által kivetített bogyók
-az Illuminati évezredes tudásával az előző, fejlettebb emberiség projektorával vetített animáció
-emberek által generált hallucináció 

A valóság az, hogy ez az abszurd elmélet teret nyer Magyarországon, de egy jó nagy baromság, ahogy van. Sokszor felvetik a flat earth (laposföld) hívei, hogy a középkori kereszténység papjai még az ősi tudás a birtokában voltak, ezért égtek annyian a máglyán. A valóságban viszont nem egészen így volt. Gyakori tévhit, hogy a középkorban a kereszténység teljes mértékben elutasította a már ókorban is megállapított "gömb-Földet", és minden csillagászati eredményt ignoráltak. Ezzel a tévhittel egybehozzák Kolumbusz Kristóf esetét is, miszerint nagy vitában volt a tudósokkal a Föld alakját illetően. Valójában csak Kolumbusz számításainak pontosságáról szólt a vita. 

A közhiedelemmel ellentétben a középkorban tisztában voltak a Föld gömbölyű alakjával. Sevillai Szent Izidor például a 7. században megadta az Egyenlítő övének hosszát, ami nem sokkal tért el a valóságtól. Ennek ellenére még is él ez a tévhit, hiszen a középkorban készült térképek azért készültek úgy ahogy, mert mindenki elgondolása szerint lapos volt a Föld. 

Szerencsére azok a szektások, akik ma meggyőződéssel tartják a Föld alakjáról, hogy lapos, nagyon kevesen vannak. Mégis ijesztő az a pár száz (vagy pár ezer) fő, akik itthon ebben hisznek, a szavazatuk pedig ugyanannyit érnek a választásokkor, mint bárki másnak. Ők a konteófüggők, akik hajlandóak magukat "kutatóknak" hívni, miután megnézek 5 youtube videót és elolvastak 10 álhírt a témával kapcsolatban.

 

/Forrásként használt: urbanlegends.hu / Umberto Eco

Szólj hozzá

retard idióták Föld Lapos konteósdi