2017. dec 07.

Fidesz: a csőcselék pártja

írta: Szememapalyan
Fidesz: a csőcselék pártja

Ha ma valaki azt mondja, hogy a Fidesz az ostobák pártja, az kapja utána a sértődést és a végeláthatatlan hőbörgést. Ez a kijelentés bármennyire is erős, valójában nem azt jelenti, hogy a Fidesz szavazói egytől egyig ostobák, hanem azt, hogy a Fidesz célozza meg az ostobák szavazatait. Bár alapvetően az egyik kedvenc mantrája mindenkinek, hogy "hülyék az emberek, rengeteg hülye van". Ez arra vonatkozik legtöbbször, hogy bármilyenek is vagyunk, jobb ha valakinél érezzük a felsőbbrendűséget. Azonban a probléma az, hogy ijesztően sok ostoba ember van.

A Fidesz ostoba propagandagépezete, amelynek feje Habony Árpád, rendkívül egyszerű. Nagyjából úgy zajlik, hogy le kell csökkenteni az információ közlésének a minőségét az Éjjel Nappal Budapest és a celebvilág szintjére. Ezek az ostoba megnyilvánulások pedig a Jobbikból kivált értelmetlenségieknek imponál a legjobban. Ha megnézzük a kormánypárti médiát látjuk, hogy alacsonyabb színvonalon zajlik, mint valaha:

                                                            Az Elég nevű Facebook oldal egyik színvonalas képe


- A Ripost, melynek legfontosabb hírei Győzikéről, Palvin Barbiról és szexorgiákról szólnak, alattomosan dugnak be a bulvárcikkek közé 1-1 politikai üzenetet, amelyet aztán ezen az alacsony szinten nagyon könnyű átvenni.
- A lokál, amely a "betiltott" ingyenes Metro újságot váltotta le, ott van mindenütt a budapesti tömegközlekedés járatain. A dolgozni induló emberek pedig nagy unalommal elkapják az újságot osztogatók kezéből, hogy aztán a telefon nyomkodása helyett azt olvassák. Bár az átlagéletkora az olvasóknak idősebb, de észrevehető, hogy az újságban hányszor hívják fel a figyelmet a Soros-terv veszélyeire és arra, hogy mindenki, aki nem Fideszes, az hazaáruló.
- Az ELÉG nevű facebook oldal, amely méltón tükrözi a kormánypropaganda és annak követői alacsony intellektusát. Itt már nincs bulvár, itt csupán mémekbe zárt arrogancia és hőbörgés zajlik, amit a két számjegyű IQ-val rendelkezők büszkén osztogatnak meg saját profiljukon. 
- Origo, amit jól ismertünk. Egy kifejezetten polgári értékrendű, többé-kevésbé hiteles internetes hírportál volt. Azonban a jelenleg Matolcsy Ádám (Matolcsy György fia) kezében lévő Origo a kormánypárti médiához csatlakozva megindult a leejtőn. Ezt érzik az Origo szerkesztői is, hiszen nem kevesen szálltak már ki útközben, az ottmaradottak pedig vígan posztolják, hogy "pucér képekért kattints ide!".

A sort lehet folytatni, azonban úgy gondolom ezek a fő szócsövei annak a kormánynak, amely jelenleg az országot irányítja. Ez a közlésmód, ebben a formában pedig az előző század legrosszabb időszakjait idézi. Nézzünk meg egy második világháborús mozihíradót, nézzünk meg néhány plakátot a Rákosi-korszakból, majd a korai Kádár-korból. A párhuzam pedig letagadhatatlan: Orbán Viktor rájött, hogy a rendszerváltás nehezebb, mint befészkelni magát a posztkommunista rendszertelenségbe. Az1998-ban polgári értékrenddel és valódi rendszerváltó ambícióval érkező Orbán Viktort azonban ledobta az irányításból az egykori kommunisták ügynöke - Medgyessy Péter - majd Gyurcsány Ferenc a jól ismert böszme beszéde után még meg tudta vásárolni a nyugdíjasok szavazatait. Ez pedig ráébresztette Orbánt, hogy a rendszer leváltható, de ő is. Ezt a rendszert belakni pedig hosszabb távú befektetés, mint kivezetni az előző évszázadból az országot. Az pedig jól mutatja, hogy felmérések szerint a Fidesz szavazók között van a legnagyobb arányú iskolázatlanság és elöregedés...

Szólj hozzá

ostobaság propaganda Fidesz Árpád Habony kormánytalanság