2017. dec 13.

Vona Gábor üzenetet küldött. Orbán Viktor: látta

írta: Szememapalyan
Vona Gábor üzenetet küldött. Orbán Viktor: látta

Hiába próbálom bizonyos gondolatokkal lehetőleg minél jobban kerülni a részrehajlást, rá kell jönnöm, hogy Vona Gábor mellé állni jelen pillanatban demokráciáért való küzdelmet és megnyilvánulást jelent. Ahogy az előző évtizedben az uszítók és uszítottak élén állt Vona Gábor, háta mögött a félkatonai szervezetével, úgy most a centrum felé betolódva a Jobbik az, amelyik leginkább a két mezsgye között helyezkedik el. Legalább is ő ezt szeretné és sokaknak ez reálisnak is tűnik. 

A Jobbikról lassan lemorzsolódnak azok, akiknek az ideológiai fanatizmusuk fontosabb a magasabb rendű eszméknél. Hamarosan Toroczkai is el fogja hagyni az összefoltozott hajót, s még is nem az az élményünk, hogy ezek olyan sebek a Jobbik testén, amellyel nem fog tudni tovább élni. Úgy tűnik, hogy a miniszterelnökjelölt úgy fogja meg a pártot, hogy az arca kizárólag ő maga. Ugyanis szívesebben hiszi azt az ember, hogy egy valaki írta felül vállalhatatlan nézeteit, nem pedig egy egész közösség, egytől-egyig. 

Orbán Viktor demokrácia elleni merényletét az ÁSZ végezte el, amikor a Jobbikot több mint 660 millió forintos büntetéssel sújtotta. Ahhoz pedig hatalmas ostobaság vagy elvakultság szükségeltetik, hogy ezt ne a kormány által irányított lépésnek minősítse valaki. Vitya arroganciája olyan szinteket üt meg, melyeket '98 és 2002 között nem gondoltunk volna. Talán még egy éve is csak az illiberális viccelődés által juttattuk odáig a fantáziánkat, hogy majd a Fidesz fogja és kilövi maga mögül a pártokat, mindenféle nyakatekert jogi hivatkozással. Hát még is megtörtént.

Orbán Viktor Kádároskodása és Rákosiskodása pedig egyenlőre rosszul sült el: a liberális pártok sorra állnak ki a mérsékeltté vált Jobbik mellett. Úgy látszik, hogy eltanulta a Mein Kampf bizonyos szegmenseit, hogy a tömeg élén állva közös ellenségkép kell a hatalom legitimitásának növeléséhez, - ahogy azt a gátlástalan Sorosozás mutatja - viszont úgy gondolta ez önmagára nem vonatkozik. Annyira nagyvezír-komplexusban van, hogy azt gondolta a "népről", hogy majd a tömeggé degradálás után kizárólag az ő pszichéjének a mintájára fognak reagálni. A probléma azonban az, hogy a magyarokat háborús pszichózisban tartani teljesen imposzibil és nem kompatibilis együtt. 

Vona levele Orbán Viktornak:

Most pedig kíváncsian várom, hogy Vona Gábor levelére reagál-e a miniszterelnök. Kíváncsian várom, hogy a teljes ellenzék végre képes lesz e összefogni annak érdekében, hogy a választási törvényt megváltoztassa, Polt Pétert örökre eltüntesse és felszámolja a NER-t. Nagyon remélem, hogy ők is eljutottak erre a gondolati síkra, ugyan is ez a legfontosabb küldetése jelenleg az országnak a demokrácia érdekében.

Szólj hozzá

politika Jobbik Orbán Viktor Vona Gábor kormánytalanság