666

Az Úr segedelmével!

2018. feb 26.

Fejben már külföldön, szívben még Hódmezővásárhelyen

írta: Szememapalyan
Fejben már külföldön, szívben még Hódmezővásárhelyen

Az elmúlt hónapok ellenzéki műveletei és a Fidesz gátlástalan, ocsmány, erőteljes lejáratókampánya arra engedett következtetni, hogy itt semmi remény. Az volt az érzés, hogy itt győzni fog a tömeg az ész felett, a proli erősebb az értelmiségnél, a szektás Fidesz-rajongó nyugdíjasok pedig fontosabbak, mint a jövő nélküli fiatalok. Úgy éreztük, hogy a korrupció üti a jogállamot, Orbán Viktor pedig felülírhat mindent. Mély cinizmussal lehetett hallgatni a különböző - még a kormánypárt részéről fel nem vásárolt - fórumokból és médiumokból szóló reménykeltést, hogy igenis menjen szavazni az, aki nem a korrupciót akarja államformának. Nem igazán lehetett érezni azt, hogy az itthon maradásban van annyi potenciál, mint ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 03.

Orbán Viktor legyőzhetetlen

írta: Szememapalyan
Orbán Viktor legyőzhetetlen

Ahogy figyelemmel kísérem a híroldalak cikkei alatt lévő kommentszekciókat, úgy diagnosztizálom a proliságot és az ostobaságot. Az, hogy a kormánypárti médiának a legfőbb feladata a hangos prolik szavazatainak megszerzése, most megmutatkozik. 

Orbán Viktor nagyon okosan tartja azt a hidegháborús állapotot a politikai közgondolkodásban, amely szerint csak két tengelye van a világnak. Gyurcsány és Orbán. A "libsik" és a "haza hős fiai". Semmi más. Ha valaki felteszi, hogy Orbán Viktor a mértéktelen közép-ázsiai törekvéseivel és a magyarok sztyeppékre való visszavezetésével együtt eltakarodhatna az ország éléről, azt be is bombázzák a két számjegyű IQ-val rendelkező ostoba kommentelők: "ja te libsi geci legyenek bevándorlók meg ...

Tovább Szólj hozzá

politika Jobbik MSZP Orbán Gyurcsány DK kormánytalanság ellenzéktelenség

2017. dec 15.

Az genderfeminácik ocsmányságának egyezménye

írta: Szememapalyan
Az genderfeminácik ocsmányságának egyezménye

Az Isztambuli egyezmény nem más, mint a gender-elmélet kivetülése nemzetközi, politikai ideológiává. Az egyezmény lényege az, hogy radikális feminizmussal döngöljön minden férfit a földbe. Úgy tartják, hogy a férfi gyakorol teljhatalmat a házasságban, párkapcsolatban és azzal rendszeresen visszaél, hogy a vele egy háztartásban élő nőt elnyomja. A nagyobb probléma, hogy ennek az elrejtésére felsorol valódi sérelmeket is, melyek elsősorban a harmadik világbeli országokat érintenek: kényszerházasság, nemi szerv-csonkítás, kényszerabortusz stb.

Azonban a gyakorlatban ez egy bosszúhadjárat, amely sorozatos visszaélésekre ad lehetőséget azon nők számára, akik ambiciózus intrikáikat kiélhetik az őt "elnyomó" férfiakon". Az, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 15.

Magyarország történelmi lecke előtt

írta: Szememapalyan
Magyarország történelmi lecke előtt

Magyarország híres arról, hogy a történelmi vonatkozásokban képtelen tanulságokat levonni. Ez nagyjából a Honfoglalás óta érvényes. Most az a feladatunk, hogy Julianus barát és IV. Béla történetét húzzuk rá 2017-re.

Ugye ismerjük, hogy Julianus barát elindult a Kaukázus felé, majd északra az Ural felé megkeresni az Ázsiában maradt magyarokat. Baskíria felé érve rátalált a Magna-Hungáriára, ahol megértette a magyarokat és beszélt is velük. Vissza is tért ezután Magyarországra és értesítette IV. Bélát, hogy a tatárok útban vannak keletről, az ottani magyarok pedig veszélyben voltak. Második útjának nem titkolt célja az volt, hogy a lehető legtöbb magyart meggyőzze és elvezesse a Kárpát-medencébe, azonban ekkor már csak ...

Tovább Szólj hozzá

összefogás Orbán Habony kulturálatlanság kormánytalanság kelet vagy nyugat

2017. dec 15.

Az ellenzéktelenség mintapéldája

írta: Szememapalyan
Az ellenzéktelenség mintapéldája

Ma gigatüntetés lesz, az ellenzék igencsak meglepően nagy arányú részvételével. Itt persze nem főként a tüntetők lehetséges létszámáról van szó, hanem arról, hogy a Jobbik mellé besorakozott a Momentum, az LMP, az Együtt, a Független Kisgazda Párt és az Európai Alternatíva Párt. Persze erre a kijelentésre már Toroczkai kaparja a falat és a szélsőjobbos szektások alig várják, hogy valamelyik oldalon a CapsLock segítségével leírhassák: JOBBIK=SZDSZ=SOROS!!! 

                                                                                         Kép forrása: Alfahír

Ebben a tüntetésben egyenlőre minden benne van, ami ahhoz kell, hogy a magyar emberek lelke bevonuljon a 21. századba. Valljuk ...

Tovább Szólj hozzá

összefogás Jobbik MSZP LMP Fidesz Vona Gábor DK Együtt FKgP ellenzéktelenség Európai Alternatíva Párt

2017. dec 13.

A legundorítóbb oldal: Origo

írta: Szememapalyan
A legundorítóbb oldal: Origo

Az Origo kipukkadt. Már rég. Az egykoron kifejezetten mérsékelt híroldal, amely arról volt híres, hogy nem követi az Index által megszabott arrogancia vonalat, most már önmagát megalázva nyalja a Fidesz seggét. Az Index mindig mutat valamerre, az Origo középen van. Régi mantra és érvénytelen is.

Mióta Havas Henrik könyvet írt Vona Gáborról, a kormánypárti média és legfőképp az Origo nem képes leszállni a témáról. Minden nap Havazik náluk. Egy napot sem bírnak ki anélkül, hogy a karaktergyilkolás mezejére lépjenek, a probléma viszont az, hogy az olvasók 90%-a okádik tőle. Havas Henrik bűne annyi volt, hogy megfogta Vona Gábor kezét és megpróbálta bevezetni a balliberális táborba. Aki pedig Magyarországon megpróbál centrális ...

Tovább Szólj hozzá

Árpád Havas Henrik Habony kulturálatlanság kormánytalanság

2017. dec 13.

Azt hittem paródiát olvasok. Valójában csak egy feminista írása...

írta: Szememapalyan
Azt hittem paródiát olvasok. Valójában csak egy feminista írása...

Jól ismerjük a feminista aktivisták (feminácik) szektás megnyilvánulásait. Tudjuk, hogy miképpen ordítják le valakinek a fejét közterületen, aki vele szemben ellentüntető. A genderizmus és feminizmus eggyé vált. A biológia és történelmi tényeket semmibe véve követelik fanatizmusuk legitimitását a közéletben, oktatásban és minden más területen. 

A South Parkot ismerve tudjuk, hogy miként parodizálja a polkorrektséget, a feminizmust és a képmutató neoliberális programokat. Amikor elolvastam, hogy egy feminista oldalon mit publikáltak, azt hittem az egyik South Park paródia forgatókönyvét olvasom. Az írás tartalma: mi az a 10 dolog, amit egy feministának kötelessége megkérdeznie a partnerétől?

Csemegézzünk:

1. ...

Tovább Szólj hozzá

tolerancia gender feminizmus baromság kulturálatlanság

2017. dec 13.

Vona Gábor üzenetet küldött. Orbán Viktor: látta

írta: Szememapalyan
Vona Gábor üzenetet küldött. Orbán Viktor: látta

Hiába próbálom bizonyos gondolatokkal lehetőleg minél jobban kerülni a részrehajlást, rá kell jönnöm, hogy Vona Gábor mellé állni jelen pillanatban demokráciáért való küzdelmet és megnyilvánulást jelent. Ahogy az előző évtizedben az uszítók és uszítottak élén állt Vona Gábor, háta mögött a félkatonai szervezetével, úgy most a centrum felé betolódva a Jobbik az, amelyik leginkább a két mezsgye között helyezkedik el. Legalább is ő ezt szeretné és sokaknak ez reálisnak is tűnik. 

A Jobbikról lassan lemorzsolódnak azok, akiknek az ideológiai fanatizmusuk fontosabb a magasabb rendű eszméknél. Hamarosan Toroczkai is el fogja hagyni az összefoltozott hajót, s még is nem az az élményünk, hogy ezek olyan sebek a Jobbik testén, ...

Tovább Szólj hozzá

politika Jobbik Orbán Viktor Vona Gábor kormánytalanság

2017. dec 10.

#Metow

írta: GyehAnna
#Metow

Nemrég beszéltem barátaimmal, ismerőseimmel a metoo kampánnyal kapcsolatban. Sokan állítják, nemcsak ismerősök, de a kommetmezőkben is, hogy ez jó, mert leleplezi azokat a geciket, akik visszaélnek a hatalmukkal. Ennek azonban, mint láthattuk ára van, sok olyan ember is kerülhet ezek közé, akiket hamisan vádolnak és vannak, akik például olyanok felett siránkoznak, hogy jaj beszóltak valamit a seggére a parasztok.

metowacki.jpg

Annyiban egyet értek, hogy kéne egy megoldás arra, hogy a tényleges munkahelyi zaklatásokat, - ahol egy beosztott ki van szolgáltatva az esetleg nagyhatalmú, befolyásos főnöknek – észrevegyék és elbírálják és a hatalom ezt ne próbálja meg kijátszani. 

Lelepleződtek itt tényleges gazemberek, mint Weinstein, vagy itthon ...

Tovább Szólj hozzá

erőszak empátia zaklatás Havas Schilling Fábián Anita Kókusz kulturálatlanság Keró Weinstein metoo metow Sárosdi

2017. dec 10.

A Viszkis nem csak magyar viszonylatban k*rva jó!

írta: Szememapalyan
A Viszkis nem csak magyar viszonylatban k*rva jó!

Antal Nimród rendezőtől már megszoktuk, hogy tud filmet csinálni. A Kontroll esetében például jól szemléltette, hogy a művészfilm és a görcsösen művészkedő film jócskán különbözik egymástól. Persze annak a filmnek még volt egy tipikusan kínos, magyaros, balkános szaga, most ez az új filmjéről egyáltalán nem mondható el.

A filmben sok minden megkapunk: egy Ceasescu-kori Romániát, ahol jól szemléltetik, mennyire ocsmány körülmények uralkodnak. Aztán szemünk elé tárul a jól ismert kilencvenizmus: a rendszerváltást követő korrupt, szabad rablórendszer. A film pedig nem hagy ki semmit, rengeteg mondanivalót dob bele az elménkbe, kínosság nélkül. 

Például jól szemlélteti a határon kívüli magyarság helyzetét: ...

Tovább Szólj hozzá

film kisvilág Ambrus Attila Antal Nimród Viszkis Szalay Bence

süti beállítások módosítása

Kormánytalanság Ellenzéktelenség Konteósdi Kulturálatlanság Kisvilág Közelnyugat Tech Videó