2017. dec 15.

Magyarország történelmi lecke előtt

írta: Szememapalyan
Magyarország történelmi lecke előtt

Magyarország híres arról, hogy a történelmi vonatkozásokban képtelen tanulságokat levonni. Ez nagyjából a Honfoglalás óta érvényes. Most az a feladatunk, hogy Julianus barát és IV. Béla történetét húzzuk rá 2017-re.

Ugye ismerjük, hogy Julianus barát elindult a Kaukázus felé, majd északra az Ural felé megkeresni az Ázsiában maradt magyarokat. Baskíria felé érve rátalált a Magna-Hungáriára, ahol megértette a magyarokat és beszélt is velük. Vissza is tért ezután Magyarországra és értesítette IV. Bélát, hogy a tatárok útban vannak keletről, az ottani magyarok pedig veszélyben voltak. Második útjának nem titkolt célja az volt, hogy a lehető legtöbb magyart meggyőzze és elvezesse a Kárpát-medencébe, azonban ekkor már csak a mongol hadak elől menekülő magyarok tucatjait találta.

A tanulság pedig ott vonható le, hogy most a magyarok egy része fejben ott van Moszkva környékén. A Fidesz és Orbán Viktor szektás követői általában mindig ráolvassák a velük egyet nem értőkre, hogy hazaárulók. A valóság az, -hogyha demagóg is- akire ma Magyarországon rá lehet olvasni, hogy hazaáruló, az biztosan maga Orbán Viktor és a Fidesz. Ugyanis felülír minden történelmi szentséget. Géza fejedelem és Szent István döntése pedig valóban szent volt - nem a maga vallásos értelmében. Ők letették a voksot Európa mellett. Európát választották, nem pedig a sztyeppéket. Márpedig Orbán gátlástalanul vezeti a szektás prolijait Belső-Ázsia felé. Felülírja a Honfoglaló vezérek, majd a fejedelmek és királyok döntéseit, miszerint mi nyugathoz tartozunk és akkor van a Kárpát-medencében maradásunk, ha a nyugathoz tartozunk a jövőben is.

Ennek ellenére a kormány gátlástalanul haverkodik az illiberális keleti államokkal: Iránnal nukleáris cukiskodás, Vietnámban kórházépítés, Oroszország seggének nyalása, Kínával való modoroskodás, Kazahsztánnal való haverkodás és stb. Úgy látszik, hogy Magyarország  egy bizonyos része már kívülről szemléli a Kárpátok gyűrűit és nagyon élvezi is azt.

De akármennyire is látjuk, hogy Orbán Európa ellen uszít, akármennyire is ostobán szektásít a Habony-média, nem veheti át ezt a fegyvert az ellenzék egyik pártja sem. Azok, akik elhiszik a Fidesz gátlástalan hazugságait, csupán félúton vannak a sztyeppékre. Nekik most meg kell fogni a kezüket és visszarángatni a Kárpát-medencébe, ugyanis sem Géza fejedelem, sem István király döntését nem írhatja felül egy kis Orbán Viktor. Mert - ez is demagóg - hogy jöhet ő ehhez? Sehogy. Ezek a történelmi döntések nem felülírhatóak, megmásíthatatlanok. Ha pedig fejben Ázsiában lesz a nemzet nagy része, akkor a következő Julianus barát mire kiér visszahívni őket, már csak menekülő magyarokat fog találni.

Szólj hozzá

összefogás Orbán Habony kulturálatlanság kormánytalanság kelet vagy nyugat