2017. dec 15.

Az ellenzéktelenség mintapéldája

írta: Szememapalyan
Az ellenzéktelenség mintapéldája

Ma gigatüntetés lesz, az ellenzék igencsak meglepően nagy arányú részvételével. Itt persze nem főként a tüntetők lehetséges létszámáról van szó, hanem arról, hogy a Jobbik mellé besorakozott a Momentum, az LMP, az Együtt, a Független Kisgazda Párt és az Európai Alternatíva Párt. Persze erre a kijelentésre már Toroczkai kaparja a falat és a szélsőjobbos szektások alig várják, hogy valamelyik oldalon a CapsLock segítségével leírhassák: JOBBIK=SZDSZ=SOROS!!! 

                                                                                        Kép forrása: Alfahír

Ebben a tüntetésben egyenlőre minden benne van, ami ahhoz kell, hogy a magyar emberek lelke bevonuljon a 21. századba. Valljuk be, ezekre a pártokra nem lehet ráolvasni, hogy egykori KISZ-esek, vagy egykori kommunisták, akik csak konzerválni akarják a rendszerváltás előtti időket. Ezek a pártok különböző utakat jártak be, melyből természetesen a Jobbiké a legérdekesebb és legkuszább a maga belső rendszerváltásával. A 21. századi ellenzék pedig nem mantrázik, nem kezd bele hisztikbe és évtizedes sérelmek felhozatalába, hanem megfogják egymás kezét és nekirohannak az autokratikus rendszernek. 

A probléma csak egy: miért marad ki a DK és az MSZP? Hát természetesen azért, mert a rendszert könnyebb volna belakni, mint megváltoztatni. A DK részéről az a megállapítás, hogy a Jobbik sem volt ott a demokráciáért való kisebb tüntetéseken az elmúlt években. Csak azt ne feledjük el, hogyha évekkel ezelőtt a Jobbik részt vett volna a baloldallal egy tüntetésen (nyíltan), akkor nem lenne most az a helyzet, hogy a Jobbik valóban elfoglalja a legerősebb ellenzéki szerepet. Most tudtak oda behúzódni, hogy valóban rájuk lehet olvasni a centrumot és a szavazóik is magukra tudják ezt projektálni. A DK-nak és az MSZP-nek pedig jóval fontosabb jelenleg az, hogy a saját szarosdombon kapirgáljon. Nekik prioritást élvez a pártjuk szavazatainak felduzzasztása, mint az, hogy Polt Péter eltakarodjon, hogy a választási törvény korrekt legyen és a korrupció felszámolását elindítsák. 

A választásokig még van idő és csupán reménykedhetünk abban, hogy mindenki félre tudja tenni az elveknek és ideológiáknak hazudott fanatizmust, hogy a jelenlegi jogállamtalanságot felszámolják. Ugyanis a demokrácia sokkal fontosabb és magasabb rendű, mint egyének és kisebb tömegek személyes nézetei.

Szólj hozzá

összefogás Jobbik MSZP LMP Fidesz Vona Gábor DK Együtt FKgP ellenzéktelenség Európai Alternatíva Párt