2017. dec 13.

A legundorítóbb oldal: Origo

írta: Szememapalyan
A legundorítóbb oldal: Origo

Az Origo kipukkadt. Már rég. Az egykoron kifejezetten mérsékelt híroldal, amely arról volt híres, hogy nem követi az Index által megszabott arrogancia vonalat, most már önmagát megalázva nyalja a Fidesz seggét. Az Index mindig mutat valamerre, az Origo középen van. Régi mantra és érvénytelen is.

Mióta Havas Henrik könyvet írt Vona Gáborról, a kormánypárti média és legfőképp az Origo nem képes leszállni a témáról. Minden nap Havazik náluk. Egy napot sem bírnak ki anélkül, hogy a karaktergyilkolás mezejére lépjenek, a probléma viszont az, hogy az olvasók 90%-a okádik tőle. Havas Henrik bűne annyi volt, hogy megfogta Vona Gábor kezét és megpróbálta bevezetni a balliberális táborba. Aki pedig Magyarországon megpróbál centrális erőként felvonulni, az a Fidesznek túl konkurens. 

Az Origo pedig hatalmas csalódás lehet mindenkinek. Nem véletlen, hogy megannyi újságírójuk igazolt át más médiumhoz, s nem véletlen, hogy Fidelitasos analfabétákat vesznek fel a helyeikre. Hiszen nincs jobb pártkatona, mint aki tényleg elhiszi azt a sületlenséget, amit Habony Árpád kioszt a kormánypárti sajtónak. Azonban mostanra kidurrant a lufi, az Origo pedig hányingert keltően nem érzékeli, hogy itt az idő befejezni. Nem fér bele a koponyájukba, hogy itt és most elég volt a seggnyalásból. A kommentek pedig magukért beszélnek:

kom1.png

kom2.png

kom3.png

kom4.png

 

Bár lehet, hogy nem a legszofisztikáltabb megfogalmazású kommentek, még is teljes vállszélességgel ki lehet állni ezen vélemények mellett. Ugyan nem az Élet és irodalom részei lesznek, de ha megnézzük a Havas Henriket bomlasztó cikkek kommentjeit, egyértelművé válik számunkra, hogy a Fideszes követőiknek is ki van a tökük ezzel a szégyenérzet nélküli szerencsétlenkedéssel, amit az Origo elkövet. De néha jó látni a szánalmat az Origo-n, mikor egy megosztás fölé odaírja egy újságíró, hogy "nyugi ez most nem clickbait!".

Szólj hozzá

Árpád Havas Henrik Habony kulturálatlanság kormánytalanság