2017. dec 08.

Havas Henrik: #metoo

írta: Szememapalyan
Havas Henrik: #metoo

Úgy látszik, hogy a modern kori inkvizíció elért a bulvár-értelmiségihez, Havas Henrikhez. Érdekes menet zajlik le, ugyanis általában a balliberális szekértábor rendszeresen, módszeresen elkezdte kövezni azokat, akikkel szemben egyáltalán felmerült a zaklatás gyanúja, vagy szexuális visszaélés gyanúja, de most valahogy pont a liberális média dugta be a homokba a fejét. Baukó Éváról tudjuk, hogy egy exhibicionista bulvárszereplő. Láttunk már tőle celebműsoros villantást, láttunk már tőle embertelen sikoltozást, s láttunk már tőle sok mindent, viszont ez eddig váratott magára.

Azt hiszem nem arról van szó, hogy Éva tehet bármiről is, csupán arról, hogy melyek azok a médiaszereplők, amelyek hirtelen elkezdték felkapni a sztorit: a balliberális orgánumok helyett, most pont a kormánypárti propaganda szereplői azok, akik éjt nappallá téve gyalázzák Havas Henriket. A dolog azért érthető most sokkal jobban annál, mintha a #metoo kampány elején kezdték volna, mert Havast pont most érte ez a vád, amikor épp a Jobbik miniszterelnök-jelöltjéről, Vona Gáborról írt könyvet. Jól tudjuk, hogy a könyvbemutatón nem is jelent meg Havas.

A párhuzamot pedig meg kell húzni: amikor Terry Black "kitálalt", hogy Vona Gábor homoszexuális bárokba járkál, minden kormánypárti média elkezdett pörögni ezen. Pár héttel később egy fiatal meleg srác vette fel a kapcsolatot a liberális sajtóval, illetve az alfahírrel, hogy a kormánypárti média korábban megkereste őt is annak érdekében, hogy Vona Gáborról állítsa majd egy interjúban, hogy meleg. Ő erre nem volt hajlandó, így a következő választás Terry Blackre esett, végül is ő piacképesebb. A párhuzam pedig itt is van: elképzelhető, hogy Baukó Éva valóban elszenvedett egy munkahelyi szexuális visszaélést, de az, hogy most tarol a Fidesz-sajtóban az ügy, az egyáltalán nem véletlen. 

A kormánypárti média pedig véletlenül sem azért dobálja a képünkbe a cinikus cikkeit gyenge clickbaitekkel, hogy képben legyünk egy zaklatási üggyel kapcsolatban. Valójában ez is csak a választások előtti parázás, a Fidesz pedig minden erejével azon munkálkodik, hogy az alatta lévő pártokat szabotálja szét, még mielőtt esélyük lenne kormányváltó-erőként fellépni. 

Szólj hozzá

Éva Havas Henrik kulturálatlanság metoo kormánytalanság Baukó